Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

PRIMĂRIA LECHINȚA A MODERNIZAT UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN COMUNĂ

De J de S in 29/07/2024

Primăria Lechința a  investit peste 4 milioane de euro în școlile și grădinițele din comună. Dacă în 2008, primarul Romeo Florian a preluat o infrastructură şcolară dezastruoasă, în prezent, comuna se bucură de o  infrastructură şcolară modernizată.

La Liceul Tehnologic Lechința avem atelier școlar nou, corp nou cu zece săli de clasă. Avem grădinițe noi la Lechința, Sângeorzu Nou, Vermeș. Am construit șase parcuri de joacă pentru copii. Nu am uitat nici sportul, tot pentru sănătatea copiilor. Am construit o bază sportivă și un teren sintetic în Lechința, avem și sală de sport. Copiii au toate condițiile pentru a face mișcare”,  a explicat primarul Romeo Florian.

Primăria comunei Lechința a realizat o serie de investiții în infrastructura școlară, îmbunătățind astfel condițiile pe care elevii și cadrele didactice le au în unitățile de învățământ.

 La ora actuală,  învățământul din Lechința dispune de  corp cu 10 săli de clasă şi atelier mecanic, modern, o investiţie de circa 6 milioane lei, finanţată de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, şi de la bugetul local.

Nu a fost uitat nici transportul rutier pentru elevi, primăria Lechința achiziționând un autocar cu 54 de locuri și două microbuze noi cu ajutorul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. 

Distribuie:


image_pdfimage_print